Evde saç spreyi yapımı?

Baharın ve yazın kendini göstermesiyle beraber, ağır saç ve makyaj uygulamaları da yavaş yavaş rafa kalkıyor. Sıcak hava demek rahatlık demek, doğal güzellik demek. Canlı bronz bir cilt, güneşten açılmış parlak ve dalgalı saçlar sıcak havaların olmazsa olmaz görünümlerinden. Kim sevmez ki havalı, dolgun uçuş uçuş saçları.

Bu görünüme ulaşmak için fazla uğraşmanıza gerek yok. İşin en güzel kısmıda bu zaten. ”Uğraşılmamış güzellik”.

Şimdi sizlere evde kolaylıkla yapabileceğiniz basit bir şekillendirici spreyden bahsedeceğim.

Malzemeler

-Boş sprey şişesi
-Tuz
-Jole
-Su
-Durulanmayan saç kremi, serumu, ya da yağı.

Boş sprey şişenize 3 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı jole, 1 tatlı kaşığı da durulanmayan ürünlerden seçtiğimiz ya da elimizde olanlardan birini katıyoruz. 300 ml kaynattığımız ve ılıyan suyuda bu karışıma boşaltıp iyice çalkalıyoruz. Karışım soğuduktan sonra saçımıza yeterli miktarda spreyden sıkıyoruz. Saçımızda sadece hafif nem hissedilmeli kesinlikle ıslatacak kadar sıkmamalıyız. Daha sonra saçlarımızı tarıyarak spreyi saçımıza iyice dağıtıyoruz. Spreyli saçlarımızı ikiye ayrıyor ve her bölümünü kendi etrafında burarak topuz yapıyoruz. En az yarım saat bekletip topuzları açıyor ve dalgalı saçlarımızın keyfini çıkarıyoruz.
Eğer benim gibi dümdüz ve asla şekil almayan saçlara sahipseniz aynı spreyi topuzlarınızı açtıktan sonrada hafifçe uygulayın ve daha iyi sonuç için topuzunuzu tüm gece bekletin.

Evde Saç Spreyi YapımıSaç Spreyi
Comments (0)
Add Comment