Doğru saç rengi nasıl seçilmeli?

Kişide en çok dikkat çeken noktalardan biride saçlardır. Hatta saç çoğu kişi için en önemli güzellik kriterlerinin başında gelir. Saçlarımıza her zaman gerekli özeni göstermeli ve sağlıklarını korumalıyız.

Zaman zaman trend olan saç renklerini sizde uygulamak istiyor olabilirsiniz. Ancak sırf trend olduğu için size yakışmayan bir rengi uygulamanız hiç güzel sonuçlar doğurmayacaktır. Mutlaka saç renginizi seçerken dikkat etmeniz gereken noktaları öğrenmelisiniz ve kendinizden emin olamıyorsanız bir uzmana danışmalısınız.

Sizi canlı ve güzel gösterip, saçlarınızıda ışıl ışıl gösterecek renkleri sizler için derledik.

Göz rengine göre saç rengi seçimi

Gözlerinizin rengi ne olursa olsun saçlarınızla uyumlu olduğu sürece hep canlı ve parlak olurlar.

-Gözleriniz mavi ve beyaz tenliyseniz büyük ihtimalle siz soğuk alt tonlu bir bayansınızdır. Yani sizin doğal saç renginiz küllü tonlardadır. Sizde saç renginizi değiştireceğiniz zaman küllü tonlardan ilerlemelisiniz. Koyu renk saç seviyorsanız siyah saçtan uzak durmalı, onun yerine küllü koyu kumral, küllü koyu kahve renklerini kullanabilirsiniz. Çünkü siyah saç doğanıza ayrıkı olduğu için sizi çok yapay gösterir. Kızıl renk kullanmak istediğinizde ise mor alt tonlu kızılları tercih edebilirsiniz. Eğer açık renklerde bir saç rengi istiyorsanız, çok çok açık sarılara kaçmadan küllü tondaki tüm sarıları tercih edebilirsiniz. Beyaza yakın bir sarı, beyaz teninizle birleşerek sizi çok cansız gösterebilir.

-Eğer yeşil gözlere sahip sıcak tonlu bir bayansanız içersinde bakırlık bulunan renkler tam size göre. İçersinde bakırlık bulunan fındık kabuğu rengi, bakır kahve gözlerini ortaya çıkaracaktır. Açık renklerde ise yine doğal tonlardaki bakır yansımalı sarılar size çok yakışacaktır.

-Kahverengi gözlüyseniz, karamel, kestane, çikolata size çok güzel olacaktır. Karamel rengine boyadığınız saçlar göz renginizi daha açıkmış gibi göstererek daha parlak olmasını sağlar. Sarı saç kullanmak istiyorsanız nötr sarıları tercih etmelisiniz. Ne küllü ne bakır.

Ten ve kaş rengine göre renk seçimi

Doğduğunuz zamanki kaş renginiz, sizin hangi renkleri kullanmanız gerektiği hakkında size bilgi veriyor. Eğer doğal görünümden uzaklaşmak istemiyorsanız, kaş renginizden en fazla iki ton koyu veya iki ton açık renkte saçlar tercih etmelisiniz.

Ten renginiz sıcaksa altın, bakır, kızıl yansılamalı renkleri kullanabilirsiniz. Açık ve sıcak tenliyseniz cildinizle çok fazla tezatlık yaratmadan bir renk seçmelisiniz.

Soğuk tonlu bir bayansanız kesinlikle mor, bej yansımalı, küllü renkleri kullanmalısınız. Yine çok açık tende koyu saçlar kötü duracağı gibi, koyu ten renginide çok açık saç renkleri yakışmayacaktır.

Saçları uzun ve dolgun gösteren renkler

Saçlarımızı olduğundan uzun ve dolgun göstermek için saç kesiminin yanısıra saç rengininde etkisi azımsanamayacak kadar fazla. Saçınıza yaptırdığınız katlı bir kesimden sonra saç aralarına saç renginizden 2-3 ton daha açık kalın balyaj ve seyrek balyajlar attırmanız saçlarınızı daha hareketli, uzun ve dolgun gösterir. Şu sıralar oldukça popüler olan ombre uygulamasıda, saçta bir illüzyon yaratarak saçlarınızı daha uzun ve havalı gösterecektir.

Cilt Alt TonuGöz RengiOmbreSaçSaç BoyasıSaç ModelleriSaç RengiTen RengiTrend
Comments (0)
Add Comment