Afrika Örgüsü

Bir düşünün bad hair day yaşamıyorsunuz, saçlarınız upuzun, yağlanmıyor, dökülmüyor ve her zaman havalı gözüküyor. Üstelik birde sıfır yıpranma dersem? Hepsini bir arada hayal gibi değil mi?

Hayal gibi ancak imkansız değil. Yapacağınız tek şey karar vermek ve bu rüya gibi saçaların keyfini çıkarmak.

Afrika Örgüsü

Afrika örgüsü; saça zarar vermeden, sentetik saçlar eklenerek, geçici bir süreliğine saç şekillendirme yöntemidir. Saçta ortalama 3 ila 5 ay arası kalır. Kişinin kafasından eklenen saçlar ile birlikte yaklaşık 100-150 arası örgü çıkar.

”Soru işaretleri”

Afrika örgüsü saçıma zarar verir mi?

Afrika örgüsü saça kesinlikle zarar vermez, çünkü uygulama sırasında zararlı kimyasallar ve ısıl işlem uygulanmaz.

Afrika örgüsü saçımı döker mi?

Afrika örgüsü saçları dökmez. Günde ortalama 100 tel saç dökülmesi normal karşılanır. Sizin saçlarınızda örgü varkende saçlar her gün ortalama yüz tel kaybetmeye devam eder. Ancak saçta örgü olduğu için bunlar dışarı çıkamaz ve 3-5 ay boyunca örgülerin içinde birikir. Örgüler açılırken; siz saçlarınız zarar görmüş, çok dökülmüş hissiyatına kapılabilirsiniz. Ancak bu gördüğünüz saçlar günlük dökülüp dışarı çıkamayan saçlar. Endişelenmenizi gerektircek bi durum söz konusu değil.

Banyo sırasında örgülerim bozulur mu?

Saç yıkama esnasında örgüleriniz kesinlikle bir zarar görmez. Saçlarınızı haftada üç kere yıkamanız yeterli olacaktır. Kullandığınız şampuanın krem içermemesine dikkat ederseniz, saçlarınız asla ağırlaşmaz ve örgülerin ömrü uzar.

Ek saç kullanmak zorunlu mu?

Saçlarınız ne kadar gür olursa olsun, ek saç kullanmak bu örgü için zorunludur. Çünkü kalın telli ve gür saçlar bile örüldüğü zaman ince bir görüntüye sahip olur. Saçlarınızın evde örülmüş çocuk saçı gibi durmasını istemiyorsanız ek saç kullanmalısınız.

Boyalı saçlara uygulama yapılabilir mi?

Boyalı saçlara uygulama yapmakta herhangi bir sakınca yoktur. Saçınızın renginde ek saçlar alarak renk farklılığı oluşturmadan uygulama yapılabilir. İsterseni yeşil, pembe, mor, siyah, sarı gibi renklerdede saçlar ekleterek farklı bir hava yaratabilirsiniz.

Saçlarım uzun değil ben yaptıramazmıyım?

Örgü yaptırmak saçınızın 7cm uzunluğunda olması bile yeterli. Örgü yaptıran çoğu kişinin saçları kısadır ve ek yöntemiyle uzun örgülere sahip olurlar. Bu ekler kesinlikle belli olmaz ve yapay durmaz.

Örgü saçımda ne kadar süre kalıcak?

Örgüyü kullanım ömrü yaklaşık 3-5 ay civarındadır. Bu süre içersinde örgüler bozulmaz, sadece saçlarımız uzadığı için, dipten çıkcan saçlar görüntüyü bozacağından dolayı, örgülerin açılması gerekir.

Örgü yaptıracağınız yeri mutlaka araştırın ve gerekirse daha önce orda örgü yaptırmış kişilerle yani gerçek müşterilerle iletişime geçin.

Afrika ÖrgüsüAfrika Saç ÖrgüsüSaç ModelleriSaç Örgü Modelleri
Comments (0)
Add Comment