Traş sırasında cildi korumak için yapılması gerekenler

Traş zorunlu olduğu halde okula, işe sakallı gelen erkeklerle karşılaşmayanınız varmı? Bunların yarısı kendini sakallı daha iyi hissettiği, kadınlar sakallı erkekleri daha çekici bulduğu için traş olmuyor. Ancak diğer yarısı sırf canı yandığı için, cildi tahriş olup, sivilce çıkardığı için traş olmaktan kaçıyor. Oldukça acı bir durum olsa gerek.

Traş olmak sadece sakallardan değil, ciltteki ölü derilerden de kurtulmaya yönelik bir işlemdir. Yani traş olmak peeling ile hemen hemen aynı görevi görür. Zaten cildinizin tahriş olmasının en büyük nedeni de bu. Normalde haftada bir peeling yapmak gerekirken, hergün traş olan biri hergün peeling yaparak, cildi hergün soyup incelterek hassasiyetini arttırıyor.

Şimdi vereceğim küçük tüyolar ile cilt hassasiyetinizi ve duyduğunuz acıyı en aza indirgeyerek rahat bir nefes alabilirsiniz.

”Sıcak duş”

Sıcak duş oluşturduğu buhardan dolayı cildinizi ve sakallarınızı yumuşatacaktır. Yumaşayan cilt rahatlayacağı için hassiyeti azalacaktır. Traşınızı sıcak duş sonrası olmanız acınızı azaltır.

”Köpük”

Mutlaka cildi rahatlatan ve yumuşatan traş köpükleri kullanmalısınız. Bu özelliklere sahip köpüğünüzü hafif ıslak cildinize sürün ve dairesel hareketlerle masaj yaparak iyice köpürtün. Bir dakika bekledikten sonra traşa başlayabilirsiniz. Ciltte köpüğü bekletmek sakallarınızın iyice yumuşayıp kendini bırakmasını sağlayacaktır.

”Jilet seçimi”

Eğer sakallarınız normalden daha uzunsa makas yardımıyla veya tek bıçaklı bir jilet yardımıyla kısaltın. Daha sonra çok bıçaklı bir jilet yardımıyla traş olmaya başlayın. Eğer traş sırasında bir takılma hissederseniz hemen jiletinizi değiştirin. Büyük ihtimalle jiletiniz eskimiştir. Eskimiş bir jiletten verim almayı beklememlisiniz. Bu gibi durumlarda traşınızı olabilmek için daha çok çaba sarfederseniz ve tek seferde kesilecek olan sakalları üstünden birkaç kez geçerek kesmek zorunda kalırsınız. Buda cildinizi birkaç kez fazladan soymak daha fazla acı hissetmek anlamına gelir.

”Traş yönü”

Traş olurken; jileti sakal çıkış yönünüze doğru hareket ettirmelisiniz. Karmaşık şekilde kafanıza göre jilet kullanılırsanız sakallarınızda batık oluşumuna yol açabilirsiniz. Farklı yönlerde çıkan sakallarınız olabileceği için, traşınızı mutlaka düzgün, hatta elinizde varsa büyüteçli bir ayna kullanarak olmalısınız.

”Bastırarak traş olmak”

Jileti yüzünüze bastırmak sizi sinek kaydı yapmaz. Askine cildinizde küçük kesiklere sebep olabilirsiniz ve bastırdığınız için cilt daha fazla soyulcağından dolayı yüzünüzü tahriş edip sorunlara yol açabilirsiniz. Bu nedenle jileti bastırmak yerine normal bir gevşeklikte tutup güç harcamadan traş olmanız sizin açınızdan faydalı olacaktır.

”Bıçak temizliği”

Traş bıçağınız herzaman steril olmalı. Traşa başlamadan önce jiletinizi alkol ile temizlerseniz bakterileri öldürerek hassaiyetin ve sivilce oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Traş sırasında ise her iki kullanımdan sonra bıçağınızı suyla durulamalısınız. Bu sayede bıçak araları tıkanmaz ve daha iyi traş sağlanır.

Yorum Yapın