Eyeliner’ı gözünüzde büyütmeyin

Son dönemlerin en güzel makyaj trendlerinden biri olan eyeliner’ı herkes oldukça seviyor ve gece, gündüz, davet, düğün makyajlarında oldukça sık kullanıyor. Full makyaj yaptığımız günlerde bile eğer eyeliner sürmezsek bir eksiklik hissediyoruz. Dergi kapaklarından, fotoğraflardan eyeliner modelleri görüp uygulamak istiyoruz. İstiyoruz da peki uygulayabiliyor muyuz? Genel yüzdeye baktığımızda eyeliner konusunda kendimizi oldukça geliştirdiğimiz gözüksede yine de kolay uygulama yapamayıp oldukça zaman harcayan bayanların sayısıda azımsanamayacak kadar fazla.

Eyeliner bakışlarımıza anlam katar, göz şeklimizi belirginleştirir veya istediğimiz doğrultuda göz şeklimizi değiştirebilir. Hiçbir ürün kullanmayıp bir eyeliner bir ruj ile daha güzel bir görünüme sahip olabiliriz. Yani kısacası eyeliner en önemli makyaj malzemelerinden biri.

Eğer eşit kuyruklar yapamıyorsanız, düz çizgi çekemiyorsanız, elleriniz titriyor nereye koyacağınızı bilemiyorsanız, sizleri yazımızın devamını okumaya davet ediyorum.

-Eyelinerler tıpkı fondotenler, rujlar gibi çeşit çeşittir. En iyi verim alabileceğimizi düşündüğümüz eyeliner çeşidini seçerek işe başlamalıyız.

”Kalem eyeliner”

Kontrolü ve sürümü en kolay olan eyeliner türüdür. Bildiğimiz kalem formunda olup kaygan yapıya sahiptir. Hata yapma payı en az olan türde aynı zamanda kalem eyelinerdır. Sürerken gözde kolayca kayar ve ıslak görünür, ancak sürme işlemi bittikten hemen sonra göze oturur ve sabitlenir.

”Jel eyeliner”

Jel eyelinerler genelde küçük kapaklı kavanozlarda satılır. İnce bir eyeliner fırçası ile uygulama yapılır. Genellikle fırçayı ekstradan almanız gerekir. Yapısı diğer eyelinerle göre daha kuru kıvamlıdır ve diğer çeşitlerden daha az keskinlik sağlar.

”Likit eyeliner”

Likit eyelinerlar günümüzde satışı en çok yapılan ve en çok tercih edilen eyeliner çeşididir. Uygulaması en zor olan ve hata yapma payı en yüksek olan gruptur. Tüm çeşitlere göre daha keskindir ve daha yoğun bir siyahlık verir. Asla alt göz kısmına uygulama yapılmamalıdır. Likit eyelinerlerin keçe uçlu kalem formları mevcuttur bunlar nispeten biraz daha kolay uygulama kolaylığı sağlar.

”Dipliner”

Dipliner aslında bir likit eyeliner çeşididir. Fırça yapısı daha kısa olduğundan dolayı dipliner adını alır. Uygulama şekli likit ile aynıdır.

Kendimize en uygun eyelineri seçtikten sonra sıra geldi uygulamaya;

-Bir aynanın karşısına oturun ve elinizi tittrettiğinizi düşünüyorsanız mutlaka masadan destek alın.

-Yanınızda mutlaka kulak temizleme çubuğu bulundurun. (Taşan kısımları hızlıca temizleyebilmek için)

-İnce bir göz bazı ya da far uygulayın.

-El alışkanlığı kazanana kadar küçük noktalar veya çizgilerle başlayıp daha sonra bu çizgileri birleştirin.

-Uygulamaya göz pınarınıza yakın kısımdan ince bir şekilde başlayın ve kuyruk kısmına gelene kadar orantılı bir şekilde eyelinerı kalınlaştırın.

-”Taslak yöntemi”

Taslak yöntemi neredeyse hata payı sıfır olan pratik bir uygulamadır. Beyaz veya siyah bir göz kalemiyle eyeliner hattınızı çizin daha sonra içini doldurmaya başlayın.

Düzgün kuyruklar elde etmek tatlı kaşığından, yapışkanlı kağıttan veya banttan yardım alabilirsiniz.

Kaşığı kirpik dibinize oturtarak, atta kalan kısmı boyarsanız düzgün kuyruklar elde edebilirsiniz.

Bant ve yapışkanlı kağıt yardımıyla düzgün kuyruklar elde etmek için; bant veya kağıdı gözünüzün dış kısmına hafif yukarı gelecek şekilde yapıştırın ve üstte kalan hat boyunca çizginizi çizerek kuyruğunuzu oluşturun.

-Bütün yöntemleri denediniz ama başaramadınız, e eyeliner görünümünden de vazgeçemiyorsanız bu önerimi yapmaya başlayın. İhtiyacınız olan şey, siyah iyi pigmentli mat bir far, bir adet ince uçlu kalem fırça veya kesik uçlu eyeliner fırçası.

Fırçanızla siyah farınızı alın ve kirpik diplerinize dokundur bırak yardımıyla çizgiler çekin. Her çizginin boyu fırça boyu kadar olmalı. Yapmanız gereken tek şey farı fırçaya alıp, fırçayı kirpik dibinize dokundurup çekmek. Yine aynı şekilde fırçaya rengi alın ve önceki fırça darbenizi takip ederek tüm göz hattınız boyunca işlemi tekrarlayın. Bu yöntemle hem düzgün bir hatta sahip olacaksanız hemde emin olun eyeliner çekmekten çok daha kısa süren bir uygulama yapacaksanız.

Yorum Yapın