Sıcak havalar için 6 kişisel bakım önerisi

Kavurucu sıcaklar yüzünü göstermeye başladı. Bizim üzerimize düşende, cildimizi en iyi şekilde sıcak havalardan ve güneşin zararlı ışınlarından korumak.

Bronzlaşmayı hepimiz çok seviyoruz ancak, bronzalaşırken sağlığımıza da dikkat etmeli ve gerekli önlemleri almalıyız. Şimdi yaptığımız hatalara bir göz atalım ve doğru uygulama şekillerini öğrenek alışkanlıklarımızı değiştirelim.

Korumasız güneşe çıkmak

Yapılan en büyük yanlışlardan biri sadece güneşlenmeye gittiğimizde güneş korucuyu ürün kullanmak. Yaz-kış güneş korucuyucu ürünler kullanmalıyız. Günde bir kere sürdüğümüz korucu ürün gün sonuna kadar koruma sağlamaz. Bu nedenle makyaj altımıza güneş koruyucu krem sürdükten sonra, yine içersinde koruyucu bulunan pudra ve fondotenler kullanmalıyız. Gün içinde pudramızdan yüzümüze geçerek gün boyu koruma sağlayabiliriz.

Gözleri korumamak

Gözlerimiz güneş ışınlarına karşı oldukça hassas yapıdadır. Eğer kaliteli, korucuyu bir cama sahip güneş gözlüğünü, dışarı her çıktığımızda kullamazsak çok ciddi şekilde göz problemleriyle karşılaşabiliriz. Katarakt, görme bozuklukları, göz kapağı deformasyonları, alerjik reaksiyonlar karşılaşabilceğimiz sorunlardan sadece bazıları. Ayırca gözlük kullanmadığımız zamanlarda istemsizce mimik kullanırız. Bu mimikler göz etrafımızda, kaş aramızda ve alnımızda erken kırışıklıklara yol açabilir. O yüzden ne yapıyoruz; kaliteli bir güneş gözlüğü edinip, her dışarı çıktığımızda kullanmayı alışkanlık haline getiriyoruz.

Epilasyondan hemen sonra güneşlenmek ve havuza girmek

Jilet, ağda, epilasyon hepsi cilt yüzeyinizi azda olsa soyar. Havuza girmek için tüylerimizi alıp sabırsızlıkla güneşe çıkmak yerine tüylerimizi aldıktan en az bir gün sonra güneşe çıkmalıyız. Güneşe çıkmadan 20 dakika önce tüm tenimize güneş korucuyucu sürmeliyiz ve uygulama sırasında kesinlikle bonkör davranmalıyız.

Nemsizlik

Nem ve yağ aynı şey değildir. Sıcaktan cildimiz yağlansada vücudumuzun her zaman neme ihtiyacı vardır. Cildimizin nem ihtiyacını karşılayabilmek için bol bol su içmeliyiz, salatalık tüketmeliyiz ve cildimizi iyice nemlendirmeliyiz. Nemli cilt her zaman geç yaşlanır ve elestatikiyetini kaybetmez.

Ayak bakımı

Sıcak havaların gelmesiyle beraber açık ayakkabılara ve terliklere geçiş yapıyoruz. Açık ayakkabılara geçiş yapmaya başladıktan sonra ayak bakımıza çok daha fazla özen göstermeliyiz. Çünkü gün boyunca açıkta kalan topuklar ve genel olarak ayaklar, kış mevsimine göre daha fazla kurur. Topuklarımızdaki kuruluğa neden olan ölü derileri gerektikçe temizlemeliyiz ve iyice nemlendirmeliyiz. Hatta bunun için en güzel yöntem; topuklarımızı temizledikten sonra ayağımıza vazelin sürmek ve pamuklu çorap giyerek uyumak. Bu sayede ayaklarımız gece boyunca nemlenmiş olacak.

Dudak bakımı

Gözlerimizden sonra yüzümüzde en çok dikkat çeken nokta ve en ince deriye sahip olan bölge dudaklarımızdır. İnce deriye sahip oldukları için soğuk havalarda da sıcak havalarda da iyice korumalıyız. Bu nedenle yaz aylarında mutlaka dudaklarımıza peeling uygulayıp üzerine güneş koruması içerin bir dudak nemlendiricisi sürmeliyiz.

Cilt BakımıGüneş KoruyucuKişisel BakımNemlendiriciSıcak Havalarda Bakım
Comments (0)
Add Comment