Sabahları güzel uyanmak için

Bizde mi bir sorun var,yoksa bu oyuncuların hepsi mi gerçekten güzel anlamadık. Hiçbir zaman dağınık saçlarla, şiş göz altlarıyla uyanan bir oyuncu görmedik. Artık yiyip içtiklerinden mi, yoksa uyguladıkları küçük tüyolardan mı böyle prensesler gibi uyanıyolar bilemiyeceğiz.
Ama bizce iki fakötüründe etkisi var gibi.

Cilt, saç ve vücut sağlığımız açısından nasıl beslendiğimiz son derece önemli.

Su içmenin faydalarına şimdilik hiç girmiyorum bile. Şimdi ki konumuz ise; gece rutinimize neleri eklersek sabahları ”daha güzel uyanırız” ?

Düz bir karın

Sabahları şişkinlikle karşılaşmamak için; uykuya geçmeden en az iki saat önce yemek yemeyi kesmeliyiz.

Sağlıklı bir cilt

Işıldayan bir ciltle güne merhaba demek için; makyajımızı silip, yüzümüzü iki kere yıkamalıyız. İlk yıkama makyaj kalıntılarını götürür. İkinci yıkama ise gözenekleri temizler.

Neme doymuş cilt

Cildimizi temizledikten sonra; cilt tipimize uygun bir nemlendirici kremle cildimizi nemlendirmeliyiz. Dudakları da ihmal etmek olmaz, yatarken dudağınıza uygulayacağınız bir lipbalm gece boyunca dudak bakımınızı yapmaya yardımcı olacaktır.

Göz altı şişlikleri

Göz altı şişliklerinin önüne geçebilmek için; içersinde kafein bulunan göz çevresi bakım kremlerinden edinebilirsiniz.

Saç kırıkları

Saçlarımız yapısı gereği kırılmaya çok müsaittir. Gece yatarken, sürtünmeden dolayı saç tellerimiz dolaşır ve kırılır. Bu durumun önüne geçmek için ipek veya saten yastık kılıfı edinin. Saç telleriniz bu yastık kılıflarının üstünde kayacağı için sürtünmeden kaynaklı kırıkların önüne geçebilirsiniz.

Yapılı saçlar

Düzgün şekilli ve yapılı saçlarla uyanmak için: Eğer düz saçlıysanız; saçınızı gevşekçe,bir külotlu çorap yardımıyla at kuyruğu yapın. Külotlu çorap saçta iz bırakmaz. Eğer dalgalı saçlar istiyorsanız saçlarınızı örün ya da iki yandan kıvırarak topuz yapın. Sabah uyandığınızda, topuzları açın ve parmaklarınızla dağıtın. Sonuç muhteşem olacak.

Manikürlü eller

Manikür yaptırmaya vaktiniz yoksa veya yaptırmak istemiyorsanız gece uyumadan önce tırnak etlerinize vazelin uygulayıp iyice yedirin ve uyuyun. Sabah uyandığınızda, uykunuzda manikür perisi size manikür yapmış gibi hissedeceksiniz.

Bakım kısmımız bu kadardı.

Kendinizi makyajsız kötü hissediyor, uyandığınızda bile makyajlı gibi görünmek istiyorsanız bunu maalesef evde kendimiz uygulayamayız. Size önerim, kalıcı makyaj hakkında bilgi edinmeniz. Kirpik boyama, kalıcı ruj, kaş tasarım başlangıç için yeterli olacaktır. Böylece yataktan çıkar çıkmaz güne makyajla başlayabilirsiniz.

Güzel KalkmakGüzel UyanmakGüzellik UykusuKişisel BakımUyku
Comments (0)
Add Comment