Mide ağrısına ne iyi gelir? Mide ağrısı nedenleri? Tedavisi

Midesi ağrıyan kişiler genellikle ilaç kullanmayı tercih ediyorlar ancak mide ağrısında tek tedavi yöntemi ilaç kullanmak değildir. Kimyasallara maruz kalmadan doğal yollarla da mide ağrısı kolaylıkla tedavi edilebilir.

Doğal yollarla mide ağrısı geçirmek için özellikle armut, kimyon, nane, muz, keten tohumu ve tarçın gibi besinlerin tüketilmesi gereklidir. Bu besinler doğrudan midedeki enzimleri düzenlemeye yardımcı olmaları ve sindirim sistemini iyileştirmeleri nedeniyle öneme sahipler.

Mide Ağrısı Neden Olur?

Mide ağrısının oluşmasına neden olan durumların başında hazımsızlık ve stres geliyor. Ayrıca aşırı yemek yenilmesi, zararlı alışkanlıklara sahip olmak, sigara ve alkol tüketimi de mideyi etkiliyor. Mide ağrısına iyi gelen şeyler arasında aşağıda sıralama yapılmış ve kısa sürede ağrıyı geçirebilecek besinler belirtilmiştir. Mide ağrısına reflü ve gastrit gibi rahatsızlıklar da neden olabiliyor.

Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?

Mide ağrısı nasıl geçer sorunu soran kişiler tarafından özellikle merak edilen durumların başında, ağrıların geçmesini sağlayacak olan işlemlerin nasıl yapılabileceği geliyor. Eğer ilaç kullanmadan direkt olarak besinlerle geçirmek istiyorsanız, aşağıdaki besinlerin her biri mide ağrısını kısa süre içerisinde geçirmenizi sağlayacak yapıya sahiptir. Mide ağrısının geçirilebilmesi ve spazmların durdurulabilmesi için şu yöntemlerin kullanılması mümkündür;

  • Tarçın, mide ağrısının geçirilmesi için özellikle midedeki asit baz dengesinin sağlanabilmesi açısından en etkili besinlerden bir tanesidir. Özellikle çayın içerisine katılabiliyor olması, yoğurtla birlikte yenebilen yapıya sahip olması da her zaman rahatlıkla tüketilebilecek bir ürün olmasını sağlıyor
  • Keten tohumu tüketilmesiyle birlikte çok kısa süre içerisinde muz gibi besinlerde olduğu gibi direkt olarak lif barındıran bir yapıya sahip olması nedeniyle etkilidir. Sindirimi destekleyecek ve midedeki enzimlerin üretim sürecinin düzenlenmesini sağlayacaktır.
  • Kimyon tüketimiyle birlikte mide ağrısı kısa sürede geçirilmesi, direkt olarak alerjisi bulunmayan kişiler tarafından bu yöntemin kullanılması mümkün olacaktır. Sadece 1 çay kaşığı kadar limon kullanarak kimyonla birlikte karıştırdığınızda hem mideniz için hem de bağırsaklarınız için destek sağlamış olursunuz.

Muz Yiyerek Mide Ağrısı Geçirilir Mi?

Muzun yenmesi ve mide ağrılarının geçmesi arasında bir ilişki olduğu tespit edilmiştir. Sindirim sistemini ve boşaltım sistemini doğrudan ilgilendiren besinlerden bir tanesi olan muz özellikle de çok kolay bir ulaşıma sahip olması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Yapılacak olan ağrı geçirme işlemleri arasında özellikle de muz tüketiminden her zaman için yararlanılabilir.

Mide, bağırsaklar ve sindirim sisteminin geneli için tam olarak mide enzimlerinin başarılı bir şekilde salgılanmasını sağlayan yapısı nedeniyle muzun yeri son derece büyüktür. Lifli besinlerden bir tanesi olması, sindirilebilir lif barındıran özel besin olarak tanımlanması da bu yönüyle mide ağrısı geçirme konusunda başarılı olmasını sağlıyor.

Zeytinyağıyla Mide Ağrısı Geçer Mi?

Zeytinyağı kullanılarak mide ağrısı geçirme işlemlerinin hızlı bir şekilde sonuçlanması mümkün oluyor. Safra salgısı olarak da tanımlanan maddelerin bünyesinde bulunması nedeniyle zeytinyağından her zaman için yararlanılabiliyor. Besinlerdeki sindirim sürecinin yönetilebilmesi, çok daha sağlıklı bir hale getirilebilmesi amacıyla sindirim hızlandırılabiliyor.

Sadece sindirimle ilgili bir durumda değil, ağrıların oluşması ve mide kramplarının görülmeye başlanması halinde de doğrudan tek başına olacak şekilde zeytinyağı tüketilebilir. Zeytinyağının 1 veya 2 yemek kaşığı dolusu tüketilmesi için tek başına yutamayacağını düşünen kişiler tarafından salatalara katılması da mümkün oluyor. Gün içerisinde en fazla 2 yemek kaşığını hızlıca tükettiğinizde özellikle mide ağrılarınızın hızlıca geçmesini sağlayabilirsiniz.

Maden Suyu Mide Ağrısını Geçirir Mi?

Maden suyu, yemek yendikten sonra oluşan hazımsızlığın giderilmesi için kullanılan en etkili yöntemlerden bir tanesidir. Tok karna içildiği taktirde mideye büyük bir zararı olmayacağı gibi, aç karna veya sabah uyanır uyanmaz içilmesi ise özellikle çok daha fazla zarar verebiliyor. Eğer tok değilseniz ve karnınız ağrıyorsa, bu durumda maden suyu içebilirsiniz. Ayrıca bir miktar limon suyu da damlatabilirsiniz fakat konsantre olarak satışı yapılan hazır limon sularının direkt olarak kafaya dikme usulüyle içilmesi son derece zararlı olacaktır.

Maden suyunun da bir şişeden fazlasının iki saat içerisinde içilmesi zararlı olabiliyor. Maden suyu mide ağrısı geçirmek için etkili yöntemlerden olması nedeniyle hem sık tercih ediliyor hem de kolay bir şekilde ulaşılabilen yapıya sahip olduğu için her zaman uygulanabiliyor. Midenizde yaşadığınız problemlerin hazımsızlıktan dolayı değil de tamamen farklı bir nedenden ötürü oluştuğunu düşünüyorsanız maden suyu içmemeniz gereklidir.

Comments (0)
Add Comment