Watermarble Ebru desenli oje yapımı

İlk bakışta oldukça karmaşık, sanki yapmak için çok uğraşılmış gibi duran bu oje stili zor gözüktüğü kadarda şık bir izlenim bırakıyor. Yapımı her ne kadar kafa karıştırıcı dursa da, aslında hiç de öyle değil. Lafı daha fazla uzatmadan hemen yapımına geçmek istiyorum.

İhtiyacınız olanlar;

-En iki renk oje

-Cila (Şeffaf oje)

-Kürdan

-Bant

-Pamuk

-Aseton

-Bir kase oda sıcaklığında su

Öncelikle seçtiğiniz herhangi bir renkteki ojeyi tüm tırnaklarınıza uygulayın. Aslında en güzel sonuç için opak beyaz renkte bir oje uygulaması yapmak en doğru tercih oluyor. Çünkü beyaz oje tüm renkleri daha net almamızı sağlıyor. Yinede beyaz ojeniz yoksa açık renklerde bir renk kullanmaya özen gösterin. İlk kat ojemiz kuruduktan sonra bir kaseye su dolduruyoruz. İçme suyu kullanırsanız ve suyunuz oda sıcaklığında olursa sonuç daha başarılı oluyor. Daha sonra tırnak kenarlarımızı bant yardımıyla kapatıyoruz. Burada amaç ojenin tırnak etlerine bulaşmasının önüne geçebilmek. Tırnak kenarlarınızı bantladıktan sonra sıra geliyor renkleri oluşturmaya. Seçtiğiniz renkteki ojelerden sırasıyla suya damlatın. Ojenizin suyun üzerinde genişlemesi gerekiyor. Siz her damlayı kasenin ortasına bırakın ve bıraktığınız damla genişlemeyene kadar bu işleme devam edin.

Kasede ki ojeniz hazır hale geldikten sonra kürdan yardımıyla ojenize desen verin. İçten dışa doğru 5 çizgi, dıştan içe doğruda beş çizgi çekmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra ister birkaç parmağınızı birden istersenizde tek tek parmaklarınızı, suyun üzerinde oluşan desene batırın. Desenin tırnağınıza çıktığını göreceksiniz. Ojeniz biraz kuruduktan sonra bantları çıkartın ve tamamen kuruyunca bir kat cila sürüp parmağınıza taşanları temizleyin. İşte bu trendy tırnaklara kavuşmak bu kadar kolay.

Ebru OjeManikürNail ArtOjeTrendWatermarble Nail Art
Comments (0)
Add Comment