Işıltılı bir cilde sahip olabilmek için neler yapmalıyız?

Cildimizin gençliğimizin, güzelliğimizin en büyük göstergesi. Bu nedenle cildimizi yormadan, gerekli bakımları yapmalıyız.

20’li yaşlarda başladığımızın cilt bakımlarının faydasını uzun vadede mutlaka göreceğiz.

Yalnız ışıltılı, sağlıklı bir cilde sahip olmak için tek başına cilt bakımı yapmak yetmiyor. Aynı zamanda sağlığımıza, yaşam tarzımıza ve stresten uzak durmayada dikkat etmeliyiz.
Günümüz koşullarında stresten uzak durmak ve düzenli bir yaşama sahip imkansız gibi gözüksede, izin günlerimizde yapacağımız bir doğa gezintisi veya sevdiklerimizle geçiridiğimiz birkaç saat adeta vücudumuzda ve zihnimizde detox etkisi yaratacak. Cildimizi mutlaka içerdende desteklemeliyiz. Vereceğim birkaç bilgi ile ışıltılı bir cilde nasıl sahip olabilceğinizi öğrenebilirsiniz.

Somon balığı

Somon balığının içersinde cilde elastikiyet kazandıran sağlıklı vitaminler bulunuyor. Haftada en az iki kez ızgara somon tüketmek cildinizde kırışık oluşumunu engelleyecek ve sarkmaların önüne geçecek.

Fındık

Fındık içerdiği yüksek E vitamini sayesinde antioksidan özelliği taşıyor. Günde bir avuç tüketeceğiniz fındık sizi güneşin zararlı ışınlarından, ve cilt hassasiyetinden korur. Cildin kendini yenilemesine yardımcı olur. İçindeki E vitamini sayesinde cildin günlük nem ihtiyacınıda karşılar.

Kivi

Bol sebze ve meyve tüketmek cildimiz için oldukça faydalı. Kivinin içeriğinde bulunan yüksek C vitamini cildi sürekli genç ve canlı tutmaya yardımcı oluyor.

Ispanak, havuç, lahana, biber, salatalık, brokoli, yeşil salatalar

Bu sebzeler su tutma özelliği ile ön plana çıkıyor. Bolca S vitamini içerdikleri için cilde gerginlik vererek; sarkmaların ve selülit oluşumunun önüne geçiyorlar. Ayrıca kilo vermek isteyen herkesin bu sebzelere ağırlık vermesinide tavsiye ederiz.

Su

Günde 10-12 bardak su içmek cilde nemi hapseder, kuruluğun ve donuk görünümün önüne geçer. Ayrıca yapılan araştırmalara göre; günde 10-12 bardak su içen kişilerin, daha az su içen kişilere oranla daha az cilt ve akne sorunu yaşadığı gözlemlenmiştir.

Ilık su

Cildimizi yıkarken kesinlikle çok sıcak ve çok soğuk su kullanmamalıyız. Çok sıcak su cildimizi kurutup daha sonra birden yağ salgılanmasına yol açar, çok soğuk su ise cilt yüzeyimize yakın olan kılcal damarların çatlamasına sebep olabilir. En ideal sıcaklık ılıktır.

Sabun

Dermatoloğunuz tavsiye etmediği sürece sabun kullanımdan kaçınmalısınız. Sabun cildi kurutarak nemsiz bırakır. Ayrıca cilt yüzeyinde bulunan ihtiyacımız olan yağlarıda temizleyerek erken yaşlanmaya ve kırışıklıklara yol açabilir.

Nem

Bulunduğunuz yerin nem seviyesine dikkat etmelisiniz. Klimalar genelde ortamda ki tüm nemi emer ve cilt kuruluğuna neden olur. Özellikle kapalı ofis ortamındaysanız cildinizi makyaj öncesi iyi nemlendirmelisiniz. Gün içinde ki kuruluğa karşıda önlem almak istiyorsanız makyaj kategorisinde bulunan ofis makyajı yazıma göz atabilirsiniz.

Nemlendirici

Cilt tipiniz ne olursa olsun mutlaka nemlendirici kullanmalısınız. Bu yaşlanmanın, sarkmanın, hassasiyetin ve kuruluğun önüne geçer. Hangi tür nemlendiriciyi kullanmanız gerektiğini bilmek istiyorsanız; cilt bakım kategorsind bulunan yazılarıma göz atabilirsiniz.

Alkol tüketimi

Herşeyin fazlı zarar olduğu gibi alkolünde fazlası zarar. Alkol hem ruhen hem fiziken bir çok soruna neden olabilir. Bu nedenle alkol tüketimini bırakın. Alkol vücuttaki suyu emerek kuruluğa neden olur.

Cilt BakımıIşıltılı CiltSağlıklı BeslenmeUyku
Comments (0)
Add Comment